Csontkovácsolás

Bejelentkezés :

Telefonon keresztül az alábbi telefonszámon :

Mobil : 06-20-2183327

Adószám:11440479-2-05

Telephely: ( Szalon) 3980 Sátoraljaújhely Tőke sor.1

 

Mit gyógyítok 

Izombecsípődés

Idős hölhy hívott fel hogy nagy háti fájdalmai vannak
A kórházi kezelés alatt nem sikerült a fájdalmait csökkenteni a hagyományos orvosi módszerekkel.
Kétségbeesett kifakadásából:”Ki tud nekem segíteni? Mindent végig jártam idegileg teljesen tönkrementem, nem bírom tovább, nézze mi lett velem!”
éreztem, a végsőkig kimerült és elkeseredett, már nem hisz a gyógyulásában.

Hamar megtaláltam a probléma valódi okát, a lapockafordító izom, meg volt keményedve.
Mivel a hölgynek erős fájdalmai voltak mindjárt a szükséges dekompressziós manipulációt végeztem el a beteg testrészen.A manipulációval

harmadik kezelésre a panaszai megszűntek.

Vállfájás, karzsibbadás

Szinte mindennap találkozom ilyen esettel, rutinosan lelazítom az izmokat, fontos a mobilizáció, hogy helyükre kerüljenek a szalagok.
Rendszerint a nyaki 7-es illetve a háti 1-es csigolyánál kilépő karmozgató idegek vannak becsípődve.
Az anatómiai határok ellenőrzésével, egyénre szabott otthonvégezhető nyújtó gyakorlatokat ajánlok a probléma kiújulási esélyét csökkentendő.

Teniszkönyök

Hasonlóan a vállfájáshoz, az emberek igen gyakran panaszkodnak könyék táji fájdalomra. A vizsgálat során hamar kiderül, hogy a beteg képtelen a karját kinyújtani. A probléma oka rendszerint a felsőkar izmai rá vannak csúszva a könyökre és az alkart hüvelykujjal összekötő izom be van keményedve. Erre a gondra Amerikában találtak egy átmeneti megoldást: bütykös szorítóval kötik le, így átmenetileg ismét munkaképessé válik a páciens.
A teniszkönyök kimasszírozása nem oldható meg fájdalom nélkül, de ha nem vállalja a beteg az ezzel járó kellemetlenséget lefagyhat az ízület és nem marad más választás, mint a sebész szikéje alá feküdni.
A kezelés elhanyagolása esetén, idült esetben a kar elerőtlenedik, kisseb súly felemelése is problémát jelenthet.

Hátfájás, derékfájás, gerincsérv

Járás közben gerincünk finom kígyózó mozgást végez. Ha a mozgást csigolya elmozdulás, vagy izomkeményedés akadályozza, akkor a gerincünk korrigál olyan módon, hogy a másik irányba túlmozog, ezáltal a csigolyák közötti rés abban az irányba nagyobb lesz, ily módon lehetővé válik a csigolyák közötti folyadéknak a kitüremkedésre. Ez ideget nyomhat, vagy kifakadhat.
Ilyenkor megszüntetem, a csigolya elmozdulást lelazítom az izmokat, a gerincsérv magától megszűnik.
A gerincsérv kezelése a legegyszerűbb műveletek egyike a csontkovácsolásban!

Lábzsibbadás

Lehetséges oka hogy a gerincről lefelé futó, vagy a medencei izmok valamelyike ideget szorít le. Ez kézzel nagyon könnyen kitapintható.

Térdfájás

A közhiedelemmel ellentétben a térdfájás nem áll összefüggésben a testsúllyal. Vékony testalkatú, sovány páciens is panaszkodhat térdfájásra. Az problémát az okozza, hogy valamelyik szalag megrövidül, és ott kisebb lesz, az izületi rés a szükségesnél ezért elkezd kopni az ízület, majd ha ideget ér szükségessé válik a műtét. Otthon végzett nyújtó gyakorlatokkal megelőzhető a probléma súlyosabbá válása.
Megelőzésként a kopások pótlására, illetve csontritkulásra ajánlom, heti 1-2 alkalommal mákos ételek fogyasztását valamint a beteg ügyeljen a fokozott kalcium bevitelre.

Bokafájás, lúdtalp

A 26 különféle csontból álló láb mérnöki mestermű. Erős szalagok, rövid kis izmok tartják össze, melyek köpenyszerűen burkolják körül. Ezek biztosítják a teherbírást és őrzik a talp íveltségét.
Az alsólábszár, ha tónusos, vagy izomcsomók akadályozzák az izmok megfelelő működését, akkor a lábfej izmai túlterhelődnek, és ez a túlterhelés okozza a fájdalmat.
Megfelelő kezeléssel, az izmok lelazításával a probléma könnyűszerrel orvosolható.

 

Kinek Ajánlot a Csontkovácsolás

  • Baleseti sérülések Traumát okozó gerinc sérülések. A csontokat irritalo szalag és korong csúszások . A csontkovácsok nagy tapasztalattal kezelik az ostorcsapás sérüléseket.
  • Sport, tánc vagy a munkával összefüggo balesetek. Ismétlodo megterhelés, illetve a kényszertartásbol adodóan károsodhat az izom, és emiatt csökken a teljesito képessége. Különbözo sport és a mozgások károsíthatják az izomerot, kitartást és a teljesítményt. Az életminoséget csökkenését eredményezik.
  • Önnek nem kell együtt élni vele – segítünk Önnek, hogy a probléma gyökerestöl megszüntetjük és vissza álitjuk az egészségét.Gyerekek Csecsemok és a gyermekek gyorsan növekednek, s úgy az izmok, szalagok és csontok is gyorsan fejlödnek. Egyszeru tényezok hozájárulhatnak a gerinc problémákhoz, mint például a nehéz iskolatáska, vagy rossz iskolai ülés negatív hatással lehet a gyermekek egészségére.
  • Gyermekek részesülhetnek hátgerincmasszázsban és tanácsadásban.Tizenévesek Tizenévesek gyorsan növekszenek és gyakran szükségük van az általunk tanácsolt étrendre, a testmozgásra és a jobb testtartás megvalósító gerinc kiigazítás és a rehabilitációkra egy csontkovács által.Idosebb Felnoteknek Mi értjük az öregedés hatásait, és segíteni tudunk a testtartás helyre álitásában és esetleges hát, és gerinc fájdalmak csökkentésében.
Share Button